1-0 Mathias Herrström (Filip Zahn) 57 min
3-0 Sebastian Lindahl (Mathias Herrström) 81 min
4-0 Andreas Sonesson 84 min

Varningar
Robin Liljegren 29 min

ÖT Smygehuk tog gruvlig revansch på sig själva efter genomklappningen i Rydsgård när man nu besegrade Skabersjö med 4-0. ÖT kom till spel med en hel del spelare borta pga olika anledningar. I mål stod Anders Ohlsson för första gången i år och även Robin Liljegren på vänsterbacken gjorde sin första match i år. Oliver Oliveros och Martin Jönsson var åter i truppen efter skador. Den första farligheten att rapportera är när Martin Jönssons halvt misslyckade inlägg är på väg att studsa över Skabersjömålvakten men målvakten lyckas får fingrarna på bollen och styra den via ribban till hörna i den 20:e minuten. I den 39:e minuten sprintar en Skabersjöforward ifrån vårt försvar men Anders Ohlsson i målet avvärjer friläget på bästa sätt. Inte många målchanser att rapportera om under matchens första 45 minuter men ÖT spelar kreativt och har ett större bollinnehav än gästerna. I paus görs två byten där Oliver Oliveros och Andreas Jönsson ersätts av Mathias Herrström och Sebastian Lindahl. Bytena blir en injektion i ÖTs anfallsspel och i den 53:e minuten slår Sebastian Lindahl ett fint inlägg mot den bortre delen av straffområdet där Martin Jönsson snyggt tar ner och skottfintar bort sin back och lägger över på högerfoten för avslut men tyvärr skjuter Martin bollen utanför. I den 57:e minuten startar Robin Liljegren ett av matchens finaste anfall då han från sin vänsterbacksposition slår en fin passning ut på vänsterkanten till Filip Zahn. Filip dribblar av sin markerare och slår en underbar genomskärare till inhoppande Mathias Herrström som ensam med målvakten inte gör något misstag utan enkelt placerar bollen förbi målvakten in i mål till 1-0. Detta var Mathias 1:a mål i år. I den 62:a minuten slås en boll ner mot Skabersjös straffområde och målvakten rusar ut. Mathias Herrström jagar efter och i kamp med en försvarare och målvakten lyckas han sno åt sig bollen och retfullt enkelt rulla bollen in i det öppna målet till 2-0. Vilket succéinhopp! Detta var Mathias 2:a mål i år. ÖT spelar ut ordentligt i andra halvleken och chanserna avlöser varann. I den 65:e minuten jobbar Filip Zahn starkt i defensiven och snor åt sig bollen på högerkanten. Filip spelar in bollen i straffområdet till Mathias Herrström som smart klackar bollen vidare till en framstormande Sebastian Lindahl som skjuter ett hårt skott som tyvärr går någon meter över. I matchens 72:a minut går Nicklas Mattsson in i en ruff duell med en Skabersjöspelare och dessvärre träffar Skabersjöarens armbåge Nicklas näsa som knäcks och Nicklas tvingas till byte och uppsökande av sjukhus. Ambulansen hade redan hämtat en Skabersjöspelare i halvtid som redan i den första minuten ramlade olyckligt på ryggen. Vi får hoppas att båda två tillfrisknar snabbt. I den 81:a minuten slår superhete Mathias Herrström en fin genomskärare ut på högerkanten till Sebastian Lindahl som sprintar ifrån försvararna och ensam med målvakten placerar han snyggt in 3-0. Detta var Sebastians 2:a mål i år. I matchens 84:e minut är målvakten ute i den högra delen av hans straffområde och ska rensa undan bollen. Rensningen blev misslyckad och hamnar hos nyss inbytte Andreas Sonesson som bara varit på plan i 3 minuter som från 25-30 meter elegant sätter bollen i det tomma målet. Detta var Andreas 1:a mål någonsin i ÖTs seniortröja. ÖT gör en riktigt väl genomförd match där vi speciellt i andra halvlek spelar ut motståndarna. Positivt att Anders Ohlsson, Oliver Oliveros och Martin Jönsson alla verkar friska från sina skador. Tyvärr fick vi både Robin Liljegren (sträckning i låret) och Nicklas Mattsson (bröt näsan) skadade. Förhoppningsvis är de på banan igen inom kort. Hela laget förtjänar beröm då vi verkligen jobbade som ett LAG över hela banan. I nästa match som är generalrepetitionen innan seriespelet väntar Vellinge IF borta måndagen den 5:e april klockan 12:30.